Macron mă face să vorbesc despre iubire…

Iubirea.. ce este iubirea nu poate să ne spună nici cel care iubește pentru că se manifestă diferit la fiecare om în parte. Vorbeam acum câteva zile cu niște buni prieteni (bărbați- pentru că nu prea pot avea relații de prietenie cu femeile…) și dezbăteam aprins această temă. Totul pornise probabil de la Macron și nevastă-sa care este mai în vârstă decât el cu 24 de ani…

Întrebare în general: există iubire între oameni care au o diferență atât de mare de vârstă? Atunci am putea ajunge și la întrebarea: ce iubire există între gay și lesbiene? Altă întrebare bună.

Și i-am răspuns lor chiar dacă nu mi-au pus exact întrebările astea, pot spune că am răspuns în general la întrebarea „ce este iubirea?”.

couple-731890_1920

Iubirea… Iubirea pentru unii este momentul ăla petrecut în pat, executată în diferite poziții. Și tu crezi că aia e iubire? Te înșeli pentru că dincolo de acel flux de atingeri carnale, noi rămânem niște atomi care se rotesc în stânga și în dreapta. Iubirea între atomi există?

Și alții probabil spun că iubirea este forma aia de a-i arăta celuilalt bunătatea și înțelepciunea ta. Adică să te lauzi. Adică să oferi fără sa ceri nimic la schimb poate doar ceva „de suflet”. Și de ce pun în ghilimele? Pentru ca asta înseamnă iubirea materială.

Cineva îmi spunea cândva că există iubirea și respectul într-o relație și i-am spus să îmi spună ce înseamnă iubirea aia și mi-a răspuns naiv: înseamnă să înveți de la persoana respectivă ceva.. persoana să aibă atât de multă experiență încât orice ți-ar spune este bine să notezi ca să nu uiți și să nu pierzi nimic…

gokyo-2145076_1920.jpg

Asta ar fi de fapt prietenia și iubirea profitabilă. Adică iubirea în care profiți de cunoștințele celui din jur ca să obții beneficii și să te „maturizezi”.

Și mă gândesc destul de des la relația mea și nu mă regăsesc în niciuna din aceste categorii. Greșit. Mă regăsesc în toate. Și aș mai adăugă o categorie din care nu mulți fac parte.. Iubirea „cu totul” și iubirea asta e de obicei o iubire universală, o iubire în care accepți și răul și binele. Aș mai putea să o denumesc iubirea sufletească.  Adică atunci când îți cauți sufletul pereche care s-a reîncarnat în cel de lângă tine și pe care îl cauți toată viața ca să petreci timpul cu el. Sufletul ăla care este bun, care este dulce, pe care nu îl poți părăsi niciodată.. și e greu să îți găsești sufletul pereche și după ce l-ai găsit realizezi că iubirea este peste tot și că iubind faci o lume mai bună.

love iu

Pe acest subiect aș fi în stare să iți scriu o sută de milioane de rânduri pentru că știu cum stă treaba. Dar te las să te gândești la sinele tău,  la ce simți tu de fapt pentru cel de lângă tine și dacă ești sigur că ăla era sufletul pe care îl căutai. Uneori ne putem înșela și credem că dragostea adevărată este cea de lângă noi, când colo după 2 ani divorțăm ..

Revenind la subiectul Macron și diferența de vârstă dintre cei doi îndrăgostiți,  se face mare vâlvă și chiar și în România,  nu mă așteptam sincer… și vă spun că eu cred că nu contează cum arată din exterior atâta timp cât interiorul este atât de calm și legat- „închegat”.

Zic mai bine să ne vedem de sufletele noastre și să îi lăsăm pe alții să își vadă de sufletele lor.. și da, iubirea există indiferent de vârstă,  naționalitate,  rasă, credință, statut și alte standarde care se impun și sunt judecate de către societate. Gura lumii nici gaura neagră nu o poate înghiți!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

Poemas del Alfalfa

escritos en el corazon

marcellocomitini

il disinganno prima dell'illusione

SOLEDALIA

Lecturas, viajes, impresiones... un lugar para reflejar los auténticos valores de la vida, el amor y la amistad

El Fisgón de Anaga Der Schnürffel von Anaga

Sostenibilidad, ecología y medio ambiente

Angela Dalmar

madre de las mariposas

ECOLED

Sans lumière, la vie devient juste une étoile.

Fantasía poética

Fanzine. Poesía.

Artsuflet

Sufletul este precum o carte ce așteaptă să fie citită.

%d blogeri au apreciat: