Am pierdut avionul spre Bangkok? Ziua 1 Thailanda

Nu mai este o veste nouă faptul că eram pe punctul să pierd avionul spre Bangkok, sunt deja în Thailanda, asta este sigur, dar ce s-a întâmplat voi explica în acest articol, așa cum puteți vedea și în acest video:

 

Pe 15 mai la ora 9:30 am plecat din Strasbourg cu mașina spre aeroportul din Stuttgart. Aveam avionul la ora 14 dar trebuia să ajungem înainte ca să facem chekinul și mai ales că nu prea ne place să stăm acasă, am plecat devreme ca să așteptăm în aeroport.

Ne era foame rău de tot, urma pe zborul dinspre Stuttgart spre Istanbul (3h30) să mâncăm, alesesem deja meniul pe inernet când am selectat și locul pentru avion. Știam că la Istanbul avem doar o oră pentru a schimba avioanele și am zis să ne așezăm cât mai în față posibil pentru a ieși repede din avion și a fugi spre celălalt avion. Ajungeam la ora 18:45 și avionul nostru pleca la 20.10( de reținut faptul că poarta se închidea la 19.30).

Ne-am enervat de milioane de ori pentru că pe un zbor spre Turcia cu Turkish Airlines ce fel de persoane poți să găsești? Vă spun eu, erau doar turci dintre care jumătate din ei erau în cărucioare de handicapați (ei neavând un handicap pentru că odată ajunși la poartă, se ridicau în picioare și mergeau la toaletă sau la distribuitorul de băuturi- deci erau handicapați doar pentru că așa ar fi ajuns primii în avion și ar fi “prins locurile bune”.

Îngrămădeală și vorbă degeaba între oameni, unii citeau din Coran, alții bârfeau, alții făceau cunoștință. Să nu vă povestesc despre personalul care se ocupa de handicapați… toți vorbeau turcă, deci erau turci… ÎN FINE, a fost amuzant până când….

Am ajuns în avion și acolo un bărbat și soția sa stăteau pe locurile noastre. Nu vorbeau engleză, iar stewardul care era aproape de noi a încercat să le explice cum stă treaba, dar ei vorbea doar turcă. Turcii sunt încăpățânați. Cand ei vor ceva, nu ascultă nici în stânga nici în dreapta. Ei voiau să: stea la geam, să stea împreună, să nu stea nimeni lângă ei, să îi lăsăm în pace pentru că ei au dreptate.

Ni s-a făcut într-un final ”dreptate„ și a fost amuzant că eu și Florin eram calmi, încercam să le explicăm prin semne că e locul nostru, după, o turcoaică și-a făcut treaba de stewart și le-a dat loc la geam în altă parte…

Am primit meniul comandat, dar doar pe jumătate, probabil că au inversat comenziile și eu am primit ceea ce trebuia să primească altcineva care comandase tot vegetarian. Eh. Se mai întâmplă. Oricum a fost super bun, vedeți în video.

Am stat tot drumul cu grijă că vom întârzia pentru că avionul deja plecase cu 20 de minute de întârziere, deja că aveam toți turcii în față, care abia se mișcau și se băgau ca și cum ei au de prins ultima slujbă de seară.

Am ajuns deci cu o mică întârziere de 10 minute. M-am panicat dar totuși când am ieșit din avion mi-am dat seama că nu e chiar așa de complicat. Am crezut inițial că am avut de fapt întârziere de o ora pentru că telefonul meu arăta 2 ore diferite, ora Franței și ora Turciei. Până la urmă am alergat degeaba și am ratat degeaba rahatul gratis pus la gustat în magazine.

De fapt când am ajuns, poarta era deja deschisă, și am ajuns la 19h până la urmă… Și îmbarcau ultimii pasageri. Și da era să pierd probabil avionul dacă nu alergam. Ușa avionului s-a închis în urma noastră..

Aproape 9 ore m-am gândit la bagaje și dacă cumva, cei de la aeroport, au avut timp să facă transferul pentru ele. Și da, eu sunt genul ăla de se uita pe geam să vadă ce bagaje intra în burta avionului și dupa ce m-am așezat, am observat că venise o mașină pe care scria PRIORITY și scoteau bagaje. Am sperat să fie acolo…

N-am filmat când am ajuns în Bangkok pentru că rămăsesem fără baterie, îmi era somn și nu voiam decât să ajung mai repede la hotel. Treaba stă în felul următor. VIZAAAAA.

Care este treaba cu Viza? Stai cel puțin o oră la coadă, în condițiile în care alții se bagă în fața ta sau se duc la ghișee și primesc automat viza. În fine. Trebuie să ai niște acte gen: poză (mărimea celei din pașaport), acte doveditoare cum că ai unde să stai- rezervarea la hotel, acte în care dovedești că ai bani- extras de cont, ȘIIII acte care dovedesc returul tău- adică biletul de întors spre casă.

Am avut mici probleme pentru că noi nu aveam decât rezervarea pentru biletele de avion, ne lipsea numărul zborului și a trebuit să ne conectăm pe internet și să căutăm disperați acel numar. DAR a fost ok, ne făcusem bine temele, aveam un dosar perfect, îN CURÂND PUN POZE PT CĂ AM UITAT SĂ FAC. Am avut și niște acte de completat dar le primești în avion și la biroul de vize, iar mai apoi dpa ce obtii viza trebuie să ai mereu actul cu tine pentru că îl cere la hotel și probabil că și în alte părți.

Dar nu te întrebi ce am făcut cu bagajele până la urmă? Hai că îți spun! S-au învârtit săracele de le-a luat amețeala. Apoi probabil că cineva cu inimă bună și suflet de mamă le-a dat jos de pe bandă alături de alt bagaj necunoscut și l-a lăsat fix în fața benzii de bagaje în care fusese zborul nostru (pentru că treaba cu VIZA a durat cel puțin o oră jumătate).

Am recuperat bagajul, am ieșit și am luat trenul spre oraș. Acolo nu prea am înțeles cum stă treaba cu LINIA EXPRESS sau cu linia de suprafață. În orice caz cred că am luat metroul care oprește în 5 stații înainte de MAkasan (stație în centru).

Cum am ieșit din metrou am aflat de fapt care stă treaba cu Thailanda și mai ales cu Bangkok. Sunt câteva cuvinte de spus: este curat dar foarte umed și poluat acest oraș. Ai legături bune și rapide între aeroportul mare și centrul orașului. Prețuri bune la mâncare, dar mâncare ciudată, cu gust dubios și sosuri urât mirositoare. Încă nu am încercat tot deci probabil că prima impresie nu este foarte coherentă.

Sunt cazată la Clover Hotel și îmi este somn de mor. Este deja ora 1 noaptea aici (5h diferenta față de Romania) Am dormit foarte puțin în avion, am dormit când am ajuns la hotel câteva ore. Am ieșit în mall în TERMINAL 21 pentru că e foarte aproape de casă și pentru că deja era târziu să mai plecăm prin oraș să vizităm.

Este cald de mori. Acum plouă grav și cred că așa va fi toată perioada cât stau aici.

îmi place mult! Este diferit! Este ceva nou, ceva numai bun de descoperit! Voi ați fost în Thailanda?? Unde mă sfătuiți să merg ?

Aștept mesajele voastre și comentariile! Dă un like și un share dacă ți-a  plăcut acest articol!

P.S SCUZE de greșeli. Sunt obosită și mâine o iau de la zero pe la ora 6. Deci in 4 ore… Ma culc! Promit sa pun poze in curand!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

Poemas del Alfalfa

escritos en el corazon

marcellocomitini

il disinganno prima dell'illusione

SOLEDALIA

Lecturas, viajes, impresiones... un lugar para reflejar los auténticos valores de la vida, el amor y la amistad

El Fisgón de Anaga Der Schnürffel von Anaga

Sostenibilidad, ecología y medio ambiente

Angela Dalmar

madre de las mariposas

ECOLED

Sans lumière, la vie devient juste une étoile.

Fantasía poética

Fanzine. Poesía.

Artsuflet

Sufletul este precum o carte ce așteaptă să fie citită.

%d blogeri au apreciat: