O iubire imposibilă – Recenzie “S-a sfârșit înainte să înceapă” scrisă de Ioana Dumitrăchescu

De curând am citit cartea Ioanei Dumitrăchescu  „S-a sfârșit înainte să înceapă” și vă recomand să o citiți și voi dacă aveți chef să sperați la o iubire imposibilă să devină posibilă.

Fără iubire suntem ca niște zei rătăciți, legați de pământ cu o sfoară și trași în adâncurile iadului. Suntem nemuritori atunci când iubim, când brațele celui drag ne strâng până la sufocare și adâncimea în care plutim se dilată.

În această carte Antonio Fognini ne povestește viața sa de chirurg cardiovascular, căsătorit cu prietena lui din copilărie și îndrăgostit mai târziu de o pacientă pe care o ura.

Eu sunt chirurgul, specialist în inimi frântem rănite și distruse și tot eu am să-i vindec inima cea plină de patimi.

Încă de la început mi s-a părut că există acel suspans, încă din primele pagini mi-am dorit să știu despre ce sfârșit este vorba, din titlu mă așteptam să fie vorba despre finalul unei povești de dragoste, dar pe parcurs aflăm că este vorba și despre finalul vieții unei persoane pe care Antonio, protagonistul, o îndrăgește foarte mult.

Sunt iubiri care se nasc și mor. Altele care și-au încheiat misiunea, scurtă de altfel și pentru care plângi puțin timp și îți revii. Și mai sunt acele iubiri care nu te lasă să respiri, stau agățate de mintea și spiritul tău și nu-ți permit să iei nici măcar o gură de aer de unul singur, nu cumva să le dai uitării.

Această carte, după părerea mea este una dintre cele mai frumoase povești de dragoste imposibilă, o relație de iubire cum mulți ne dorim să avem, o frumoasă prietenie și grație acestei cărți mi-am dat seama cât de sensibilă pot fi uneori: La jumătatea cărții deja plângeam pentru că îmi imaginam cam care este finalul.

Zâmbește și eu pot citi în ea , pot deschide munți de emoții, pot traversa o galaxie întreagăși escalada orice vârf, oricât de înalt. Iubirea noastră nu are capăt. Nici măcar un început.

Chiar dacă Antonio pare genul de persoană arogantă, cel mai bun medic din țară, popularul, cel mai căutat, vedem că în viața amoroasă nu are nimic din tot ceea ce primește pe partea profesională. Din păcate se atașează de o pacientă atât de mult încât ajunge să învețe să iubească, să-și înșele soția și să o dorească pe Paola fără să se întrebe cât de corect este ceea ce face.

Ești un animal de pradă, tot ce ai vrut a fost să mă înhați, să scurgi din mine și ultimele picături de viață!

M-ai ucis în adevăratul sens al cuvântului. Și când mă gândesc că port în pântece mângâierea iubirii tale.

Acest roman a fost o surpriza minunată pentru mine, l-am citit într-o perioadă în care aveam nevoie de sentimente noi și grație acestor personaje atât de dezinvolte am reușit să simt și să trăiesc o poveste de dragoste, chiar dacă imposibilă, dar foarte frumoasă și tristă în același timp.

Mă bucur că finalul a fost unul trist pentru că, deja cartea este destul de tristă și cred că ar fi fost de așteptat ca finalul să fie siropos, dar Ioana a făcut o treabă genială. Eu am simțit că naratorul acestei cărți este însăși dragostea, sub multiplele ei forme și am avut noroc că am înțeles la fix faptul că nu suntem obligați să rămânem lângă persoane pe care nu le mai iubim, că avem dreptul să iubim pe cine vrem noi chiar dacă există niște legi naturale care ne impun opusul.

Am reușit, grație acestei cărți să învăț să fiu mai sensibilă, să fiu mai bună, mai dulce și mai deschisă și cred că acest lucru se vede și în postările mele pe conturile de socializare.

Felicitări Ioana! Nu știu dacă ăsta era scopul tău, dar pe mine m-ai schimbat în bine cu această carte, m-ai făcut mai romantică și m-ai transformat într-o poezie scrisă cu litere de tipar. Până și cu această recenzie nu reușesc să fiu altfel, așadar am simțit nevoia să fib u puțin poetică și oricât de mult mi-aș dori să fac o critică acestei cărți, singurele lucruri pe care le pot spune este că ai scris o poveste perfectă!

Dacă doriți să cumpărați cartea, aceasta se găsește aici. Pe Ioana o găsiți pe Facebook sau în noul ei grup de prieteni, unde fiecare postează lucruri minunate.

P.S. Am adorat jurnalul Paolei pentru că este plin de sentimente, de trăiri frumoase și sensibilitate. Superb!

2 gânduri despre „O iubire imposibilă – Recenzie “S-a sfârșit înainte să înceapă” scrisă de Ioana Dumitrăchescu

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

DoileFoie

Spécialités foie gras de qualité du Périgord

Ziarul românilor din Andalucía

Frați de grai, frați de trai

cireșe amare

As vrea sa numesc acest blog, ca fiind un loc de intalnire al curioaselor, al femeilor care vor sa descopere lucruri noi in fiecare zi. Iar eu voi incerca sa parcurg diferite domenii cu cele mai noi curiozitati. Viata frumoasa e un mix de lucruri marunte!

florian1976.org

bookworm...

jamadariagalt

En pocas palabras, aquí debería escribir de que trata mi blg

A ti por venir

Un lugar donde escribir lo que me apetezca

El quinto Ignacio

Escribir para escapar. Escribir para soportar la realidad.

%d blogeri au apreciat: