De ce mai stai cu el?

Am ieșit astăzi pe balcon ca să întind rufele (treburi de femeie casnică ca o necredincioasa în duminica de rusalii) și am observat ca un cuplu tânăr cu un copil se certau de mama focului în fata blocului. Dânșii sunt niște stimabili vecini pe care nu i-am văzut pana acum, probabil ca s-au mutat de curând.

La început, pentru ca nu aveam ochelarii pe nas am crezut ca sunt vecinii de la parter care s-au și despărțit de altfel, oameni care se certau în fiecare săptămână și la care a venit politia de 3 ori într-un an.

Nu vreau sa credeți ca sunt ca bătrânii care se uita pe vizor, dar stând foarte mult acasă, observ tot felul de lucruri. Vecinii de la parter chiar se certau foarte tare. El avea probleme cu drogurile și ea era o isterica. Probabil ca nu se înțelegeau.

Dar vecinii ăștia? Sunt vecini noi pe care ii vedeam pentru prima data, ea lafel de isterica precum vecina de la parter care s-a și mutat după ce s-au despărțit. El lafel de nervos ca domnul Parter care se droghează încă și care impute scara blocului.

Dacă nu te mai înțelegi cu el sau cu ea, dacă nu mai aveți motive de a fi fericiți și tot ce vedeți la partener sunt doar lucrurile negative pe care le face, de ce sa mai împărțiți casa, masa și patul?

Mulți ar spune ca o fac pentru copil/i dar încă mă întreb de ce sa faci acest sacrificiu? E posibil ca acel copil sa fie mai fericit dacă tu ești fericit, copiii simt când părinților nu le este bine, ei își dau seama ca ceva nu este în regula.

Ma jenează pentru ca îmi dau seama ca oamenii de genul asta sunt cei care înșală, bărbatul care ii spune amantei ca va divorța în curând, de fapt el nu are curajul sa pună stop unei casnicii de mult terminată și femeia care are grija de copil, înșală sau nu, dar tânjește la o iubire pe care a primit-o doar la începutul relației.

Problema este ca oamenii ăștia se mint pe ei înșiși foarte mult timp, rămân împreună doar de dragul de a fi acceptați în societate pentru ca la vârsta lor trebuie sa aibă nevasta și copil sau invers, bărbat și copil, trebuie sa iasă o data pe săptămână cu niște prieteni care sunt în același tip de relație ca și ei, și sa mimeze faptul ca totul este în regulă pentru ca nu cumva copilului să-i lipsească ceva.

De ce mai stai cu el? De ce mai stai cu ea? Nu te ține nimic legat de o persoană pe care nu o mai suporți.

Ar fi greu la început pana te obișnuiești dar după poți sa îți refaci viața complet, să trăiești acea iubire pe care o vezi doar în filme, să stai lângă o persoana care te accepta asa cum ești, care nu țipă la tine, care te respecta și care știe sa te prețuiască.

Nu te sfătuiesc sa te despărți de el pentru ca a fost o data nervos și v-ați certat pentru ca în orice relație mai exista și mici certuri, dar nu ar trebui să stai cu o persoana pe care nu o mai iubești și care nu mai are nicio legătură cu tine.

P. S probabil ca mulți dintre apropiați se regăsesc în acest articol, va jur ca nu este despre voi, este despre vecina blonda și vecinul țâfnos pe care nu ii cunosc și care locuiesc în Franța. Nu vreau sa rănesc pe nimeni și nu ma bag în relațiile voastre, mi se pare doar injust să stai cu o persoana dacă nu mai exista nimic între voi.

Un gând despre „De ce mai stai cu el?

Adăugă-le pe ale tale

  1. Da sunt forte mulți oameni care nu înțeleagă ca daca nu mai exista comunicare,tandreta , respect si nu in ultimul rand iubire, Nu nu ar mai trebui sa stea împreună. Ai spus un adevăr de care foarte mulți se feresc să l spună.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

Poemas del Alfalfa

escritos en el corazon

marcellocomitini

il disinganno prima dell'illusione

SOLEDALIA

Lecturas, viajes, impresiones... un lugar para reflejar los auténticos valores de la vida, el amor y la amistad

El Fisgón de Anaga Der Schnürffel von Anaga

Sostenibilidad, ecología y medio ambiente

Angela Dalmar

madre de las mariposas

ECOLED

Sans lumière, la vie devient juste une étoile.

Fantasía poética

Fanzine. Poesía.

Artsuflet

Sufletul este precum o carte ce așteaptă să fie citită.

%d blogeri au apreciat: