Prea multe muzee în Buenos Aires!

Hola amigos !

Dacă nu ați citit primul articol vă invit să intrați AICI pentru că sunt informații pe care nu trebuie să le pierdeți.

Cred că abia așteptați să aflați ce este de văzut în Buenos Aires, dar orașul ăsta este atât de mare încât nu știu dacă vă ajunge o săptămână să vizitați totul.

Unde să stai ?

Noi am locuit în Cartierul Palermo chiar dacă pe Booking ambele hoteluri în care am stat sunt considerate în Recoleta. Aceste informații chiar dacă par irelevante sunt foarte importante pentru că din  câte am citit pe internet nu te poți caza în orice cartier pentru că se pare că sunt destul de periculoase unele. Recomandabil este să stai în Palermo, Recoleta , Puerto Madero și San Telmo chiar dacă în San Telmo nu mi se pare cel mai indicat. Puerto Madero are accesul foarte prost, nu există metrou sau autobuz care să te lase în cartier.

edf
Recoleta

 

Cum mă deplasez în Buenos Aires?

Este foarte simplu. Cumperi o cartela SUBE de la orice chioșc de ziare și o încarci tot la ei. Noi inițial am încărcat-o cu 100ARȘ (în jur de 10 de lei – 2, 5 euro). Un drum cu metroul costă 15ARȘ (adica 1,5 lei) iar cu autobuzul variază în funcție de distanță, prețul maxim plătit a fost de 20ARȘ ( 2 lei).

De la aeroport am luat autocarul companiei Tienda Leon și am plătit 300ARȘ (30 de lei- 7euro) până în centru iar de acolo, noi am mers pe jos pentru că nu aveam nici bani schimbati și nici cartelă SUBE. Există și variantă să îți comande ei un taxi. Apropos, compania Tienda Leon accepta plata si in Euros sau Dolari, tocmai de aceea ne-am descurcat fara bani locali sa ajungem de la aeroport in oras.

Ziua 1 – Muzeele de Artă

În prima zi am decis să mergem să vedem mai multe muzee despre care citisem pe internet că sunt geniale. Toate muzeele pe care le-am văzut în prima zi sunt muzee de artă. A fost genial pentru ca descoperi foarte multe lucruri si chiar te incurajeaza sa vizitezi cat mai mult avand in vedere ca preturile pentru bilete sunt mici iar pentru studenti este gratis.

Am vizitat așadar Museo Nacional de Arte Decorativo care este gratis și mi s-a părut că trebuie mai degrabă vizitat pentru felul în care este decorat palatul și nu neapărat pentru obiecitele din vitrine.

IMG_20190123_124108.jpg

Acest muzeu se află în apropiere de Floralis Generica, o floare din metal care se deschide in functie de vânt. Pentru a ajunge aici este foarte simple, coborâți la stația de metrou Facultad de Derecho, stație care este fix lângă Facultatea de Drept, clădirea părea părăsită, nu mă întrebați de ce.

După ce am vizitat acest muzeu ne-am plimbat prin grădinile din jur până când am ajuns la MALBA Museo de ARTE latinoamericano de Buenos Aires are este gratis miercuri de la 12h la 21h, așadar avusesem noroc. TREBUIE văzut, are multe opere cunoscute și este păcat să un îl vizitați.

Spre seară ne-am dus la Museo de Bellas Artes care se află lângă primul muzeu vizitat dar care este gratis abia după ora 18, sau marți toată ziua. Este un muzeu în care veți găsi opere cunoscute din toate colțurile lumii.

În aceeași zi am căutat ca niște nebuni o casă de schimb pentru că aveam nevoie de bani pentru a cumpăra bilete la alte muzee. Vă recomand să schimbați banii la CAMBIO POSADAS care este foarte aproape de Centro Cultural Recoleta si lafel de aproape de zona asta cu muzee.

Ziua 2

În ziua doi am ajuns la Obelisc și zona mi se pare atât de aglomerată încât voiam cât mai repede să plecăm de acolo. Este interesant faptul că au 10 benzi pe sens și ai impresia că traversezi o autostradă.

Am vizitat PalacIo Barolo, un palat construit de către un italian care era îndrăgostit de LA COMEDIA de Dante, așadar acest palat are 9 etaje, fiecare 3 etaje fac parte din : infern, purgatoriu și paradis. Am plătit 500ARȘ pentru că suntem studenți (50 de lei, 12 euro) și vizita ghidată a durat o oră si jumatate.

O altă clădire pe care trebuie să o vizitați este Teatro Colon și dacă sunteți ca noi și nu aveți noroc să nimeriți într-o perioadă fără spectacole, puteți vizita pe timpul zile cu un ghid care vă va explica fiecare detaliu. Am plătit pe biletul de intrare 70ARȘ (7 lei- 1,8 euro)  pentru că suntem studenți chiar dacă pe bilet scria că suntem studenți localnici, în mod normal prețul este de 500ARȘ (adică 50 de lei). Aici am avut șansa să cânt și mă puteți asculta aici: ghidul nostru m-a rugat să cânt pentru a testa acustica sălii iar cei care ne acompaniau au reușit să mă convingă. A fost genial.

Aceste două clădiri se vizitează doar cu ghid și trebuie cumpărat din timp bilete, noi le-am cumpărat cu o zi înainte. Exită și posibilitatea de a le cumpăra de pe internet.

Pentru că aveam timp și voiam să mai vedem ceva am fost în El Ateneo Grand Splendid (un teatru transformat în librărie). În interior puteți bea o cafea, căuta un roman bun sau chiar citi cartea pe care o doriți în sala de lectură.

IMG_20190202_115825.jpg

Dacă următiți planul meu, vă sugerez să mergeți și la Galerias Pacifico, care apar în orice reclame de pe stradă. Este vorba despre un centru comercial de fapt, un mall cu multe magazine și cu frescă murală realizată de pictori argentinieni.

IMG_20190205_114105.jpg

Puerto Madero este destul de aproape de Galerias Pacifico așadar am dat o fugă și atunci am realizat că Buenos Aires are 2 fețe diferite: Buenos Aires vechi plin de istorie, plin de eleganță dar puțin prăfuit de trecerea timpului și Buenos Aires nou, cu clădirile lui noi, cu modernitatea și stilul industrial al restaurantelor și barurilor. GENIAL. Dacă ajungeți la Puerto Madero, mâncați și pentru mine un BURGER din somon la Dandy Deli.

edf

Ziua 3

În a treia zi a plouat și era înnorat așa că am decis să mai vizităm niște muzee. Atunci am descoperit aplicația travel Buenos Aires care ne-a ajutat să mai descoperim și alte locuri. Am fost în cartierul San Telmo și am vizitat Mercado de San Telmo, o piață în care găsiți fructe și legume dar și restaurante în care am văzut că preparau mâncare tradițională.

IMG_20190125_173303.jpg

În San Telmo găsiți multe magazine de suveniruri și magazine de Dulce de LECHE, loc din care am și cumpărat câteva borcane.

IMG_20190205_103035.jpg

Am vizitat Museo de Arte Moderna unde am plătit 200ARȘ intrarea (20 de lei – 4,5 euro), Museo de Arte Contemporana unde intrarea a fost gratis și Museo Nacional de Historia unde am platit 40ARȘ (4 lei- 1 euro).

La întoarcerea spre casă am intrat în Catedrala Metropolitana care se găsește în Plaza de Mayo, tot acolo se află și Casa Rosada pe care o aveam în plan să o vizităm dar nu am apucat. Casa Rosada este deschisă publicului doar sâmbăta.

Ziua 4

În ziua 4 am făcut o vizită în Centro Cultural Recoleta, am văzut că este la modă să te întâlnești la centrul cultural. Un loc în care aveai multe activități gratis, am jucat pingpong. De obicei se pregătesc tot felul de spectacole și concerte. Am adorat acest centru și am revenit de câteva ori mai ales pentru că era plasat fi lângă Cimitirul Recoleta.

În aceeași zi am fost din nou în Puerto Madero pentru că voiam să cumpărăm bilete pentru vapor pentru a pregăti plecarea în Uruguay, dar pentru că era sâmbătă, trecut de ora 12  era închis. Așa că am profitat de faptul că eram acolo și am vizitat o corabie ”El Buque” ( 1 euro.- 4 lei).

Urmează partea a doua a acestui articol, așadar inscrie-te la newsletter și urmărește-mă pe Facebook AICI și pe INSTAGRAM AICI pentru a afla primul. Dacă ai întrebări sau vrei să discutăm, trimite-mi un mesaj iar eu voi încerca să răspund la întrebările tale.

Mulțumes că ai citit tot !

Un gând despre „Prea multe muzee în Buenos Aires!

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

Ziarul românilor din Andalucía

Frați de grai, frați de trai

cireșe amare

As vrea sa numesc acest blog, ca fiind un loc de intalnire al curioaselor, al femeilor care vor sa descopere lucruri noi in fiecare zi. Iar eu voi incerca sa parcurg diferite domenii cu cele mai noi curiozitati. Viata frumoasa e un mix de lucruri marunte!

florian1976.org

al most everything..

jamadariagalt

En pocas palabras, aquí debería escribir de que trata mi blg

A ti por venir

Un lugar donde escribir lo que me apetezca

El quinto Ignacio

Escribir para escapar. Escribir para soportar la realidad.

%d blogeri au apreciat: