5 facilități pe care TREBUIE să le oferi turistului

Astăzi m-am decis să scriu despre facilitățile pe care le oferim în general unui turist atunci când ne calcă pragul casei dar și despre care sunt cele mai importante și mai căutate de acesta.

De ce m-am gândit tocmai astăzi să scriu despre asta?

Pentru că abia ce m-am întors dintr-o minunată vacanță, în care am stat 2 săptămâni și mi-am petrecut timpul în apartamentul unui localnic. Nu am stat cu el în casă dar acest articol tratează în general tema facilităților, și anume, facilitățile pe care trebuie să le oferi dacă închiriezi: apartamente, case, vile, pensiuni, cameră la gazdă în casă.

După cum spuneam mai sus, am stat într-un apartament destul de mare care îndeplinea pe scurt tot ceea ce căutam. Ca turist, de obicei când vizitez un loc îndepărtat sau când stau mai mult de 3 zile, aleg să închiriez un apartament pentru propriul meu confort. Dacă stau mai puțin de 3 zile, de obicei aleg ori o cameră la hotel, ori o cameră în gazdă pentru că nu văd  necesitatea de a închiria un spațiu mare dotat cu bucătărie.

De ce este important să îți mulțumești clienții și cum să îi faci doar printr-o postare pe internet să aleagă locul tău de cazare le vom discuta în alte articole pentru că sunt foarte importante și am foarte multe lucruri de spus pe aceste 2 teme. În schimb, astăzi mă dedic expunerii acestor facilități care doar pronunțându-le îți aduc clienți garantat.

1.Acces WIFI

Cel mai important lucru este să specifici că apartamentul/ vila/ camera are acces la internet. De ce? Pentru că indiferent de unde vine turistul respectiv, vrea să rămână în contact cu prietenii/ familia sau chiar și cu locul de muncă. Internetul, nu că ne face viața mai ușoară, dar el chiar este practic pentru turiștii care caută informații despre orașul tău.

2.Bucătărie echipată

  • În cazul în care închiriezi o cameră, bucătăria ta este foarte atrăgătoare pentru turiști. De ce? Pentru că dacă oferi această facilitate unui turist, acesta va fi extraordinar de încântat pentru că poate și are cu ce să își facă un ceai sau o cafea dimineața și să mănânce un mic dejun ca la el acasă. Sfat: dacă îți place să interacționezi cu turiștii tăi și dacă ți se pare că persoana care va sta la tine este foarte interesantă, oferă-i o cafea sau un mic dejun pe care să îl mănânce cu tine, binențeles dacă ești acasă și timpul îți permite. Acest lucru îl va impresiona foarte mult și se va deschide mai mult în fața ta, îl vei cunoaște mai bine și îți vei crea un prieten și nu doar un client. Să nu te miri dacă după acest mic gest, acesta îți va face un cadou sau va reveni la tine în casă pentru o altă vacanță.
  • În cazul în care închiriezi un studio sau un apartament, este OBLIGATORIU să ai o bucătărie, indiferent cât de mică este sau utilată după posibilități, important este să ai un aragaz, un frigider, o chiuvetă și câteva cratițe, farfurii și ustensile de gătit. Turiștii în general, când inchiriază un apartament sau un studio o fac pentru bucătărie. Pont: adaugă în bucătărie și câteva produse pe care acesta nu ar vrea să le cumpere dar pe care obișnuiește să le utilizeze (sare, piper, zahăr, ulei, oțet, cafea)
  • În cazul în care închiriezi turiștilor camere în pensiune, creează în aceasta un loc pe care turiștii să îl folosească drept bucătărie. Pune-le la dispoziție un aragaz, un frigider dacă nu există în cameră, o chiuvetă, o masă și ustensile de gătit.

Sfat: este foarte important să oferi turiștilor în această bucătărie foarte multe ustensile de gătit. Aceștia vor avea posibilitatea să își gătească câteva lucruri fără să se bată pe furculițe sau pe farfurii.

woman-586185_1920

3.Uscătorul de păr

Este pe locul 3 în acest top deoarece nu este cel mai important lucru, dar care se caută în general de turiștii de sex feminin.

Dacă închiriezi doar o cameră din apartamentul tău, uscătorul de păr poate fi pus în baie, astfel ca și tu și turistul tău să aveți acces la el. Poți eventual să specifici când acesta ajunge în casa ta că uscătorul este la comun.

Dacă închiriezi un apartament, un uscător de păr este necesar. De ce? Pentru că de obicei în apartamente vin mai des familii cu copii decât bărbați singuri. Părinții care vor închiria apartamentul caută tot confortul pentru copiii lor, astfel că uscarea părului nu mai este un moft ci o necesitate.

4.Mașina de spălat

  • Și pentru că ți-am vorbit despre familii, pune la dispoziție o mașină de spălat haine, de ce? Pentru că parinții spală foarte des hainele copiilor, tocmai pentru că aceștia, indiferent de vârstă, se murdăresc repede (mănâncă înghețată și se pătează, sau cad într-o groapă cu noroi etc).
  • Dacă închiriezi doar o cameră, oferă turistului tău șansa de a-ți folosi mașina de spălat, acesta va fi încântat, desigur, nu toți o vor utiliza, dar cei care vin de departe și au tot stat în cazări, acum găsind în sfârșit o mașină de spălat o vor folosi foarte încântați.

Sfat: cumpără și detergent pentru mașina de spălat. Ți se pare inutil, spunând că nu are rost să dai banii pe așa ceva dar un detergent costă doar 3 euro pe când zâmbetul clientului tău te costă un feedback negativ.

5.Fierul de călcat

Vei spune că pentru mulți e doar o piesă de decor, poate pentru că tu nu îl folosești sau pentru că atunci când mergi în vacanță ca turist, tu nu ai nevoie, dar mulți dintre turiștii care sunt în orașul tău pentru o întâlnire importantă, îl vor folosi.

  • Dacă închiriezi doar o cameră în apartamentul tău, pune fierul de călcat la comun, într-un dulap în baia comună sau pe holul comun de la intrare.

Acesta ar fi un top al facilităților pe care trebuie să le oferi turistului atunci când închiriezi. Binențeles că dacă oferi și altele, ai un plus ca turiștii care își caută un loc de cazare în orașul tău să te aleagă pe tine.

P.S : mai sunt și alte facilități pe care probabil le consideri facilități dar eu le-am grupat sub o altă formă, numindu-le necesități și care vor apărea într-un alt articol.

Dacă crezi că tu oferi anumite facilități care sunt obligatorii și pe care nu trebuia să le exclud din acest articol, te rog să îmi scrii pentru a le adăuga în acest articol.

Daca vrei să discutăm pentru că ești turist sau vrei să îmi povestești o experiență petrecută în casa cuiva, contactează-mă, abia aștept să vorbim.

Orice sfat, părere sau întrebare mi le poți adresa pe pagina mea de  Facebook.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

Ziarul românilor din Andalucía

Frați de grai, frați de trai

cireșe amare

As vrea sa numesc acest blog, ca fiind un loc de intalnire al curioaselor, al femeilor care vor sa descopere lucruri noi in fiecare zi. Iar eu voi incerca sa parcurg diferite domenii cu cele mai noi curiozitati. Viata frumoasa e un mix de lucruri marunte!

florian1976.org

al most everything..

jamadariagalt

En pocas palabras, aquí debería escribir de que trata mi blg

A ti por venir

Un lugar donde escribir lo que me apetezca

El quinto Ignacio

Escribir para escapar. Escribir para soportar la realidad.

%d blogeri au apreciat: