Mâncarea e un păcat!

Ok! Am fost și probabil voi fi toată viața la dietă pentru că așa sunt eu. Când fac pauze de la dietă mă îngraș și îmi dau seama că mâncarea este un păcat pe care îl fac de fiecare dată când sunt ispitită.

friends-581753_1920

Cine este ispita?

Cred că prietenii sunt ispitele, dar foarte des și reclamele sau ofertele pe care le văd pe stradă atunci când sunt înfometată și chiar dacă mă grăbesc să ajung acasă, nu pot să neglijez un Hamburger care îmi apare în vitrină și îmi dă mai mare chef de păcătuire. În același timp este oribil să ieși cu prietenii și să te uiți la ei când mănâncă și să nu te bucuri de întâlnirea cu ei…

E amuzant pentru că i-am expus ideea asta prietenului meu și mi-am dat seama că bărbații, chiar dacă și ei sunt la dietă, nu văd mâncarea ca pe un păcat, nu se simt prost pentru că mănâncă ceva ce nu ar trebui mâncat.

Unde păcătuiesc cel mai des?

Cred că păcătuiesc chiar și acasă atunci când sunt înfometată și pregătesc mai multe preparate, iar la final mă simt obligată să mănânc tot pentru că nu suport să arunc mâncarea. Dar cel mai mare păcat simt că îl fac atunci când mănânc la McDonnalds pentru că imediat după ce am comandat (și mai ales dacă comand meniu mare) realizez ceea ce am făcut și îmi vin în minte alte preparate pe care mi le puteam cumpăra din zonă și erau mult mai puțin nocive pentru sănătatea mea.

french-fries-1851143_1920

Până la urmă, de ce spun că păcătuiesc ?

Cred că păcătuiesc pentru că îmi pedepsesc corpul să suporte orice tip de mâncare prost preparată, toate chimicalele pe care le conține acel aliment pe care eu le introduc conștient în gură, îmi fac rău mie și doar eu trebuie să suport după consecințele.

De ce nu fac nimic împotriva acestui păcat ?

Păcatul ăsta este atât de plăcut la început încât uităm cât de mult rău ne face în timp. În concluzie apreciem mai degrabă binele de moment decât răul care va veni.

Sunt sigură că sunt multe persoane care gândesc ca mine, tocmai de aceea scriu acest post. Aș vrea să știu cât de mare este păcatul pe care îl comit mâncând așa ceva. Realizez că pare o prostie să cred că mâncarea este un păcat, și că din când în când este bine să ne facem plăcerile, dar în același timp conștientă de faptul că îmi face rău un lucru nu pot să rezist în fața unui aliment de tip fast food.

Consider că sunt deja bine pentru că nu mai mănânc carne de 2 ani și lucrul ăsta m-a ajutat să scap de multe păcate. Înainte mâncam aproape în fiecare zi ceva de la Fast Food. Uneori chiar de 2 ori pe zi, din cauza programului. Astăzi, știind că mănânc doar pește, nu am foarte multe variante atunci când mă duc la Mec sau la alte fastfooduri tip kebab.

Încerc să scap de viciul ăsta prost. Voi cum reușiți să faceți față acestui păcat? Sunteți în diete stricte? V-ați gândit vreodată că păcătuiți atunci când mâncați?

Am nevoie de sfaturile voastre pentru că mă lupt cu conștiința mea, poate pare o prostie, poate este absurd ceea ce scriu dar mă confrunt cu problema asta de câteva luni și de fiecare dată când mănânc ceva sănătos realizez cât de bine ar fi dacă aș putea mereu să fiu corectă cu corpul meu.

Vă mulțumesc pentru comentarii și mesaje, îmi face mare plăcere să le citesc! Sper că mai degrabă poftiți la salata din ultima imagine decât la cartofii ăia dde la MC, eu și când mă uit la ei îmi dau seama că păcătuiesc!

salad-791891_1920

2 gânduri despre „Mâncarea e un păcat!

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

Ziarul românilor din Andalucía

Frați de grai, frați de trai

cireșe amare

As vrea sa numesc acest blog, ca fiind un loc de intalnire al curioaselor, al femeilor care vor sa descopere lucruri noi in fiecare zi. Iar eu voi incerca sa parcurg diferite domenii cu cele mai noi curiozitati. Viata frumoasa e un mix de lucruri marunte!

florian1976.org

al most everything..

jamadariagalt

En pocas palabras, aquí debería escribir de que trata mi blg

A ti por venir

Un lugar donde escribir lo que me apetezca

El quinto Ignacio

Escribir para escapar. Escribir para soportar la realidad.

%d blogeri au apreciat: