Vă mulțumesc că ați intrat într-un număr atât de mare pentru a citi prima parte a acestui articol, de altfel, pentru cei ce nu au citit-o vă recomand să intrați înainte –> aici <– si după să continuați lectura acestui articol.
Așadar am rămas la ziua 7, în ziua 7 ar fi trebuit să mergem în Funchal să vedem Mercado das Lavradores, dar nu am ajuns și îmi pare și rău dar dacă voi aveți timp, din ce am citit pe internet pare să fie o piață cu fructe și legume ca pe vremuri.
Vă recomand să mergeți la Estalagem Eira do Serrado pentru o priveliște de neratat cu un mic orășel între munți. Orășelul se numește Cural de las Feirras și poate vreți să faceți o vizită, noi citisem pe internet că nu este ceva surprinzător, că mai surprinzător se vede orașul din munți, decât munții din oraș. Nu aveți de mers mult pe jos pentru a ajunge de la parcare la acel mirador, dar atenție cu mașina, e posibil să nu tragă…
Am continuat apoi cu Cabo Girao unde trebuie să ajungeți pentru că este o platformă din sticlă deasupra oceanului de unde puteți admira orașul Camara do Lobos. Priveliștea este de neratat, iar efortul depus este minim pentru că de la parcare până la această pasarelă din sticla sunt doar 300m.
Noi am ajuns și la Ponta de Sao Lorenco dar era destul de târziu așa că nu am parcurs tot traseul pe care ni-l propusesem, dar se pare că este un traseu diferit de cel din Levada 25 Fontes, un traseu care duce la Praia Canical. Eu vă sfătuiesc, dacă vreți cu adevărat să faceți această activitate să porniți de dimineață.
În ziua 8 ne-am dus la Achada do Texeira, o parcare destul de mare neasfaltată unde bătea un vânt crunt, de aici am pornit spre Pico Ruivo, pe internet scrie că sunt doar 2,8km de mers, noi cred că am străbătut mai mult de 3km și tot nu ajunsesem la Pico Ruivo, cu toate că priveliștea de pe drum este superbă, am renunțat la un moment dat pentru că ni se părea că mergem în van. Am avut câțiva învingători din grup care au ajuns până în vârf dar se pare că priveliștea nu era diferită de cea pe care am văzut-o pe drum. Dacă vreți să faceți acest drum echipați-vă de munte corespunzător, luați sticle cu apă și poate ceva de mâncare și pregătiți-vă de urcat.
Am continuat ziua cu Parque Forestal de Queimadas, doar că nu am intrat pentru că eram deja obosiți și sătui de mers pe munte și prin păduri așa că ne-am oferit o activitate, am făcut Karting între munți, pe lângă Faial. Am plătit 18 euro pentru 15 minute, ne-au dat ei cască de protecție și ne-au explicat cum funcționează karturile.
Am terminat ziua cu o mică plimbare prin Funchal. Chiar dacă nu am vorbit mai deloc despre Funchal (capitala insulei), noi am vizitat orașul de câteva ori, chiar și biletele pentru vapor (mica excursie de o zi la Porto Santo) le-am cumpărat de acolo cu toate că era posibil să fie cumpărate și de pe Internet.
Ziua 9 a fost foarte interesantă pentru că am ajuns la Pico de Arieiro, un loc superb unde sigur veți face niște fotografii geniale. Este foarte aproape de parcare, dar vă recomand să vă îmbracați mai gros pentru că temperatura poate ajunge la 0*C (mie mi-a fost frig).
Am continuat ziua cu Monte Palace Tropical Garden, un loc unde trebuie să mergți, este superb! Intrarea de persoană costă în jur de 10 euro, iar în acest preț inclus îți oferă la una dintre cafenelele grădinii și un pahar de vin local. Plimbarea durează în jur de 2 ore, dar noi am scurtat foarte mult drumul pentru că ne era foame și ne propusesem să mergem și la plajă iar mai apoi în Funchal.
Am avut parte și de o frumoasă activitate pe care iubitorii de avioane nu trebuie să o rateze. Am fost să facem shooting photo de avioane, lângă aeroport.
(căutați pe google 32°41’30.0″N 16°47’02.8″W )
În ziua 10, am păstrat obiectivele cele mai frumoase pentru că ne doream să rămânem cu amintirea acestora cât mai mult în minte și în suflet. Primul popas a fost Porto Moniz cu piscinele naturale, un loc pe care nu trebuie să-l ratați. Aici trebuie să plătiți 1,5 euro intrarea pentru piscinele naturale, dar lângă aceste piscine, există alte piscine fără intrare, unde apa este puțin mai murdară. Acolo găsiți ușor loc de parcare, noi am găsit chiar gratis. Nu vă așteptați la temperaturi foarte ridicate, ba chiar gândiți-vă să vă luați un pulover pentru că bate vântul. Eu și alți prieteni din grup am intrat în apă fără probleme, dar au fost câțiva care nu au intrat din cauza frigului.
Acolo găsiți foarte multe restaurante cu vedere la ocean, noi am mâncat la unul, nu a fost top, dar mâncarea a fost acceptabilă și cu doar 2,3 euro mai scumpă decât în alte părți.
Pe drumul de întoarcere spre casă ne-am oprit în Sao Vicente și Seixal, două orășele unde am făcut câteva fotografii și ne-am plimbat cam 10 minute. Sunt niște orășele micuțe unde nu ai foarte multe lucruri de văzut, dar este frumos să asculți valurile oceanului cum se lovesc de stânci și să vezi un apus de soare cum rar mai întâlnești. A fost o zi perfectă pentru că ne-a mulțumit pe toți și destul de odihnitoare având în vedere faptul că următoarea zi urma să plecăm spre casă.
Bonus! Am dormit o noapte la hotel în Lisabona după ce avionul nostru a întârziat atât de mult încât nu mai puteam pleca, așadar jumătate din grup (cei care mergeau spre Franța) am rămas în Lisabona pentru o noapte și o zi. Am revăzut Lisabona și am apreciat-o mai mult. Aici aveți și câteva poze de acolo.
Dacă v-a plăcut acest articol lăsați un comentariu și distribuiți-l pentru ca și prietenii voștri să afle despre acest loc minunat. În curând voi publica și un articol despre mâncarea din Madeira și restaurantele la care am fost.
Lasă un răspuns