Tipuri de oameni pe Facebook! Tu unde te regăsești? 

Articolele de tipul ăsta nu mă definesc și vă spun de acum că acest articol este o excepție pe blogul meu, dar mă țin de ceva timp să vorbesc despre oamenii care au un comportament ciudat pe Facebook.

Știu că probabil ai mai văzut genul ăsta de articole dar iți promit că doar experiența pe Facebook mă face să scriu despre asta.  Deci să începem, zic.

Cel mai enervant lucru pe Facebook care mi se întâmplă destul de des din cauza faptului că am acceptat necunoscuți în listă este momentul ăla când un necunoscut căruia nu i-ai scris niciodată  și nici el nu a făcut-o,  te sună eventual video și chiar dacă îi închizi insistă! 

Niciodată nu i-am înțeles pe oamenii care fac asta.  Și chiar și apropiații care sună înainte să îți dea un mesaj, nu prea îi înțeleg.  Poate că fix în momentul ăla sunt pe wc. Sau poate că dorm… 

Problema este că unii sunt străini care vorbesc o limbă „han smasjsked hsjsbbsjsk” și care pretind să vorbească cu tine.. hellooooo fratele meu, în ce limba să ne înțelegem, poate doar prin semne.

Apoi mă gândesc la persoanele care adaugă alte persoane în listă fără să le cunoască. Am fost în cazul ăla și încă fac curat în lista mea chiar dacă pierd mult timp făcând asta.  

Oamenii ăia sunt fix oameni care nu au ce face,  duc lipsă de prieteni și de afecțiune… și eu care cândva acceptam oameni în lista mea (necunoscuți) doar ca mai apoi să îi invit să îmi aprecieze pagina de Facebook… 

Ce nebunie, ai spune. Și totuși am făcut asta și nu îmi pare rău pentru că am ajuns să am câteva sute de like uri.  Dar ghici ce? Sunt oameni care doar mi-au dar like la pagină, nu și la ceea ce postez pentru ca până la urmă nici măcar nu îi interesează ce postez.
Altă categorie de oameni sunt acei indivizi care sunt în cuplu și care își fac împreună un cont. Atunci când vrei să vorbești cu Maricica,  îți răspunde Giorgel și invers. Se vorbește des despre ei și au început sa dispară conturile astea. Probabil ca nu mai este la modă… dar credeți-mă, este foarte bizar..

Zic să nu uităm de categoria aia de oameni care te adaugă în grupuri dubioase de matrimoniale sau de „hajisksb jansjmak” unde nici butonul de părăsire al grupului nu îl mai găsești din cauza limbii ciudate. 

Și tot în categoria asta intră și cei care îți postează pe cronologia ta tot felul de poze, te etichetează sau îți scriu mesaje de genul: „de ce nu îmi răspunzi,  păpushe?”. 

Și dacă tot vorbim despre mesaje.. Aici este mult de spus. Oameni care îți trimit mesaje în limbi diferite și imagini cu animale, coșuri cu flori, linkuri ciudate, emoticone multe… ăştia sunt chiar de neînțeles pentru că tu chiar dacă nu le răspunzi, ei tot îți scriu..și te bat la cap până când îi blochezi de tot.

Mai este o categorie de oameni, de ăştia chiar mi-e drag, oamenii ăia care îți dau like la orice, care ai impresia că nu te au decât pe tine în lista sau că stau toată ziua doar pe profilul tău. Bineînțeles că în această categorie nu pot să îi exclud pe părinți și pe unchi, mătuși,  verișori etc. 

Îmi este drag de voi și când primesc like din partea voastră realizez care este de fapt scopul acestei platforme.  Și chiar dacă este o platformă de socializare, am impresia uneori că se trece peste socializare, că s-a ajuns la un video – porno – chat sau la un site de matrimoniale sau un jurnal intim transformat în Cancan. 
Nu sunt contra socializării,  altfel nu aș fi făcut videouri în care îmi prezentam momente din viața personală,  nu aș fi deschis un blog și nu aș fi fost înscrisă pe rețelele de socializare. 

Îmi place Facebook, Instagram,  Twitter etc dar am impresia că există câteva mici probleme care trebuiesc remediate. Înscrierea pe platforme se face prea ușor și au acces la ele orice deținător de internet și telefon.

 Dacă persoanele fără adăpost ar avea un smartphone,  internetul oricum în zilele noastre se găsește și pe strada, s-ar înscrie fără probleme. În loc să muncească ca să aibă ceva de mâncare ar căuta femei pe Facebook…

Și revenind la tipologii, și cu asta termin, văd că este la modă să faci Live.. pe Facebook, Instagram, nu contează unde, dar este în trend. Am încercat de câteva ori, și o făceam pentru că transmiteam un mesaj anume, nu îl făceam din lipsă de ocupație,  și o fac mulți pentru că au ce transmite.  

Dar mai sunt unii care o fac pentru a sta în fața unui calculator și a nu spune nimic. O fac pentru că nu găsesc nimic altceva Bun de făcut.  
Nu înțeleg, stați în fața unui telefon sau calculator și nu aduceți nimic bun societății decât pierderea voastră de timp. Și ne întrebăm de ce merge treaba atât de greu în România. Pai unul face live și alți 100 de boi se uita la el cum nu face nimic. Și nu pierde doar unul timpul.. mai sunt și cei 100 care-l pierd.

Sunt dură, dar simțeam nevoia să spun ce cred și ce simt. Fă un live atunci când ai ceva de zis, de povestit, de făcut. Altfel scuteşte-ne de pierderea de timp.

Dă un like și un share dacă ești de acord cu mine. Dacă nu ești de acord mă poți șterge din lista ta pentru că oricum părerea mea nu se schimbă. 

Un gând despre „Tipuri de oameni pe Facebook! Tu unde te regăsești? 

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

DoileFoie

Spécialités foie gras de qualité du Périgord

Ziarul românilor din Andalucía

Frați de grai, frați de trai

cireșe amare

As vrea sa numesc acest blog, ca fiind un loc de intalnire al curioaselor, al femeilor care vor sa descopere lucruri noi in fiecare zi. Iar eu voi incerca sa parcurg diferite domenii cu cele mai noi curiozitati. Viata frumoasa e un mix de lucruri marunte!

florian1976.org

bookworm...

jamadariagalt

En pocas palabras, aquí debería escribir de que trata mi blg

A ti por venir

Un lugar donde escribir lo que me apetezca

El quinto Ignacio

Escribir para escapar. Escribir para soportar la realidad.

%d blogeri au apreciat: