Ce este de fapt dragostea? 

De aia nu-mi place să mă îndrăgostesc. Dragostea este pierderea aia de timp, este starea aia de chill când nu ai chef să faci nimic. Cel mai rău este atunci când din cauza nebuniei nu ai nici un alt gând. Și când iubești nu ai sentimente pentru că îți mănâncă ea tot ce ai ca hrană pentru restul sentimentelor. 

De ce scriu asta?  Pentru ca eu sunt genul ăla naiv de persoană care se îndrăgostește în fiecare zi de orice. De exemplu azi, m-am îndrăgostit de un copac. Da! Ai auzit bine, de un copac.  Și aș putea să îți descriu fiecare ramură în parte. Pentru ca am pierdut jumătate de oră să aflu ce tip de copac este. Atât de îndrăgostită încât am întrebat toți oamenii care treceau pe stradă ce fel de copac este.


Și ca să nu îți vorbesc doar despre acest copac, îți zic și ce cred eu că este acest sentiment. 

Dragostea care nu este doar un sentiment profund ci mai degrabă o stare, o simțim cu toții,  o trăim zilnic fără să ne dăm seama. 

Dragostea este atunci când șoferul de autobuz te vede că vii, că alergi spre el și Îți ține totuși ușa din spate deschisă ca să poți urca. 

Iubirea se întâlnește atunci când plângi pentru că în fața ta un cuplu își ia rămas bun.

Dragostea este și acel sentiment când ești așa de trist și totuși fericit pentru ca cel de lângă tine a luat o notă mai bună sau un post pe care te așteptai să îl iei tu.
Să nu mai spun că dragostea este atunci când bătrână din tramvai te lasă să stai jos pe motivul că ea merge doar 3 stații și tu ești mic și obosit.

Atunci când lași bacșiș la ospătar și acela iți zâmbește fericit ca are cu ce să își cumpere azi un pachet de țigări. Și asta tot dragoste este..

Și eu iubesc așa de ceva timp. Nu știu dacă acest sentiment este bun pentru că în ultimul timp am ajuns să iubesc mai mult pe restul lumii decât pe mine.

Și îmi place tare ceea ce fac. Mă simt ca o bulă de iubire care emană iubire și care se hrănește cu iubirea celor din jur.
Acest articol nu este articol ci mai degrabă o pagină din jurnal. Azi nu vorbesc nici despre iubirea aia din filme la care toți visăm.  Nu vorbesc nici despre sexul pe care trebuie să îl facem cu necunoscuți . 

În acest articol nu vorbesc nici despre el pentru ca el nu merită acest loc în articolul ăsta.  Nu vorbesc nici despre cât de frumoase suntem noi femeile în general pentru că deja m-am plictisit de temele astea. 

Azi scriu un articol de pe telefonul mobil, stând în pat. Voiam să dorm dar m-am gândit că poate și tu azi ai iubit ca mine, poate și tu azi te-ai îndrăgostit așa și voiam să știi că nu ești singurul/a. 

Nici nu știu dacă scriu mult sau puțin pentru ca azi nu mai scriu ca să fiu citită, azi scriu doar pentru ca iubesc să scriu și pentru că știu că tu iubești să mă citești! 

Azi nu țin cont de regulile de copyright și nici nu îmi promovez cartea. Azi vreau să te învăț să iubești tot ce te înconjoară. 

Nu iubi doar oamenii și animalele. Iubește clipa, momentul, visele celuilalt, vocea afonă a cuiva, reacțiile negative ale unei vânzătoare. Iubește un singur cuvânt, iubește o bucățică de asfalt pe care calci, un telefon vechi pe care nu îl mai folosești. 

Dar nu iubi doar obiectele, iubește și lucrurile pe care nu le poți atinge sau face. De exemplu, acum câteva zile am iubit felul groaznic în care conduc. O fac prost dar iubesc totuși pentru că este o acțiune pe care alții o fac atât de bine.. și pentru faptul ca mașina aia este atât de drăguță încât te lasă să o conduci și pentru că scaunul ei este atât de confortabil și totuși ajung  intr-un final să îl iubesc pe cel care a creat-o. 

Sunt atât de multe forme de a iubi și atât de multă putere în noi ca să o putem face dar totuși ne rețin multe lucruri.  Nu vă fie teamă de cei care încă nu au învățat să iubească.  Ei nu au descoperit că știu să o facă. .. dar dacă îi iubim vor iubi și ei la rândul lor, dacă nu cumva deja o fac fără să știe.

P.S nu sunt nebună! Sunt doar îndrăgostită de nebunie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

Poemas del Alfalfa

escritos en el corazon

marcellocomitini

il disinganno prima dell'illusione

SOLEDALIA

Lecturas, viajes, impresiones... un lugar para reflejar los auténticos valores de la vida, el amor y la amistad

El Fisgón de Anaga Der Schnürffel von Anaga

Sostenibilidad, ecología y medio ambiente

Angela Dalmar

madre de las mariposas

ECOLED

Sans lumière, la vie devient juste une étoile.

Fantasía poética

Fanzine. Poesía.

Artsuflet

Sufletul este precum o carte ce așteaptă să fie citită.

%d blogeri au apreciat: