Sensibilă sau puternică: tu ce ești?

Sunt două tipuri de femei care se fac remarcate. Am ajuns la concluzia asta. Femeia care crede în ea și femeia care nu crede în nimic.

Aceste două tipuri de femei sunt foarte ușor de identificat. Una este puternică și le arată tuturor de ceea ce este în stare, iar cealaltă stă în spatele unui bărbat. Stă „sub fusta”lui.

De ce suntem noi femeile atât de diferite? Pentru că avem caractere diferite. Suntem oameni. Este normal, toți suntem oameni, toți suntem diferiți. Dar exista niște tipologii în care eu aș încadra unele persoane de sex feminin.

Am observat două cupluri total diferite într-un supermarchet. Poate că sunt tipul ăla de persoană care analizează foarte mult orice îi trece prin fața ochilor. Ei bine i-am analizat pe cei 4.  Zic despre bărbați să vorbim altădată, cât despre femei, una accepta și făcea exact ce îi spunea bărbatul iar cealaltă știa și singură să facă alegeri, știa foarte bine ce vrea, cumpăra ce își dorea și rar îl întreba pe bărbatul de lângă ea dacă este de acord.

Cu ce greșeau bărbații din acele 2 cupluri? Unul era prea arogant sau poate că prea posesiv, iar celălalt era foarte indiferent. Oare e bine să fii așa cu femeia de lângă tine?

Și acum îmi vine în minte cuvântul „independent”. Poate că una dintre femei era independentă, și de aceea cumpăra ce își dorea, poate că de asta ieșea și atât în evidență. Cealaltă femeie suspina după produse pe care și le-ar fi dorit, dar bărbatul se uita nervos și punea în coșul de cumpărături doar ce voia și credea el că este nevoie.

Apoi mă întreb, doamnelor, în casa voastră cine gătește? Cumva bărbatul? De unde știe el câte kilograme de cartofi să cumpere dacă el nici măcar un piure nu a făcut în toată viața lui?

purchasing-1673734_1920

De ce trebuie să fii independentă ca să îți alegi singură ce produse să cumperi? Mi s-a părut o prostie, am zis că poate nu înțeleg eu bine. Dar după, în fața unui cinematograf, bărbatul alegea pentru el și soția lui un film de acțiune. Femeia era supărată dar accepta, spunându-și probabil „bine măcar că am ieșit, ce mai contează la ce film mergem?” dar cum să accepți asta. Practic este un timp pe care îl pierzi uitându-te la ceva ce nu îți place. Problema și mai gravă este că poate timpul ăla l-ai fi petrecut mai bine lânga un alt bărbat care ar fi acceptat să vadă un film care îți place și tie.

Și aici nu mai este vorba de independență. Poate că este rău să depinzi de un bărbat, dar până la urmă într-un cuplu există o femeie și un bărbat, amândoi ar trebui să fie independenți dar dacă femeia este dependentă de bărbat și el acceptă lucrul ăsta, ar trebui să accepte și faptul că ea are nevoi, vrea să își cumpere anumite lucruri sau să se întâlnească cu fetele din când în când cu prietenele.

girls-1487825_1920

Voi vă întâlniți cu prietenele? Voi aveți o relație normală? Bărbatul cu care ești ar trebui să îți lase timp și pentru tine și chiar de ai fi dependentă de el ar trebui să îți permită câteva ore în care să poți să îți cumperi ce vrei sau să ieși cu cine vrei tu.

Nu înțeleg femeia care spune că nu poate să facă ceva mai bun decât bărbatul său, care își ridică barbatul în slăvi considerându-se doar o servitoare în casă. Ceea ce cred este că ar trebui să fim puternice, să nu ne lăsăm călcate în picioare niciodată de către un bărbat, să ținem capul sus și să știm că totul va fi bine. Să credem în visul nostru, și cred că asta v-am mai spus.

Bărbatul care te ignora, care nu crede în tine și în visul tău nu este bărbatul cu care trebuie să împarți patul. Bărbatul de lângă tine trebuie să fie de acord cu tine și cu planurile tale de viață. Pentru că un bărbat care nu îți permite să ieși nici măcar o dată pe săptămână cu fetele este un bărbat posesiv care nu te merită. Este atât de egoist încât crede că timpul tău este rezervat doar pentru el.

Dar oare nu te-ai săturat să stai atât cu el, să îl servești ca pe un boier? Oare tu nu vrei să ai viața ta, să ieșiți din când în când în oraș? Să îți cumpere un buchet de flori sau să te trateze ca pe o regină?

shoes-1030823_1920

Ești frumoasă, ești perfectă și niciun bărbat nu merită să te țină închisă în casă. Daca el nu iese cu tine sau îți interzice să faci ceea ce vrei înseamnă că este atât de închis și cândva îți va face viața mult mai grea.

Cât despre tipul de femeie independentă am un mesaj foarte important: „Fii așa cum ești, nu te schimba, nu-l lăsa pe el să strice tot ceea ce construiești. Arată-i lui și tuturor celor care nu sunt ca tine încă, arată-le cum ai ajuns să fii așa! Nu te lăsa niciodată impresionată de dulcegăriile lui, pentru că într-o zi poți ajunge exact așa cum alte femei au ajuns! Nu te închide în tine! Ieși și spune lumii cine ești! Ajută-le pe cele care nu sunt ca tine să devină ca tine, puternice și mândre, frumoase și independente!”

Tu ce alegi să fii? O femeie sensibilă și umilă sau femeia independentă și puternică?

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

DoileFoie

Spécialités foie gras de qualité du Périgord

Ziarul românilor din Andalucía

Frați de grai, frați de trai

cireșe amare

As vrea sa numesc acest blog, ca fiind un loc de intalnire al curioaselor, al femeilor care vor sa descopere lucruri noi in fiecare zi. Iar eu voi incerca sa parcurg diferite domenii cu cele mai noi curiozitati. Viata frumoasa e un mix de lucruri marunte!

florian1976.org

bookworm...

jamadariagalt

En pocas palabras, aquí debería escribir de que trata mi blg

A ti por venir

Un lugar donde escribir lo que me apetezca

El quinto Ignacio

Escribir para escapar. Escribir para soportar la realidad.

%d blogeri au apreciat: